Designed by Ferdi Cornelissen
Reloaded
Duivenhok.nl
Copyright © 2010 by "Ferdi Cornelissen"  ·  All Rights reserved  ·  E-Mail: ferdi.cornelissen@live.nl
Ferdi Twitter
Ferdi Cornelissen duivenmelker sinds 1991
Beste website bezoeker, hieronder staat een verhaaltje over mijzelf en wat hele oude foto’s.

Op mijn 11e (1991) ben ik begonnen met duiven, tijdens het buitenspelen met een buurvriendje kwam er een duif van een wedvlucht naar ons toe lopen, deze was totaal vermoeid en kon niet meer vliegen. We zijn toen met deze duif naar de dichtstbijzijnde duivenmelker gegaan en hebben het telefoonnummer van de eigenaar achterhaald. Deze eigenaar kwam de duif vrijwel direct halen, later bleek het een duif van een overnacht vlucht te zijn die naar Rotterdam moest, wat eigenlijk maar een klein stukje is vanaf Delft.
Ik vond het erg jammer dat we de duif alweer zo snel kwijt waren, en vertelde dat aan de duivenmelker waar we de duif hadden gebracht, hij had toen twee jongen voor me gekweekt die ik kreeg nadat we terug kwam van de zomervakantie (scheelde weer een jaar een verzorger zoeken voor de vakantie). Ik vond de duiven altijd al erg interessant, dit kwam ook doordat de vader van een schoolvriendje waar ik vroeger veel kwam ook postduiven had.
Het eerste hok voor twee duiven.
In 1992 ben ik lid geworden bij PV de Luchtbode in Delft. Mijn eerste duivenhok was al vrij snel te klein, in 1993 heeft mijn vader een iets groter hok gemaakt met wel drie broedhokken en wat losse schapjes, (zie foto rechts). Dit was al een hele verbetering maar natuurlijk ook niet groot genoeg, met als gevolg dat ook dit weer werd uitgebreid.
In die jaren deed ik af en toe aan wat korte vluchtjes mee, met zeer wisselend resultaat, de ene keer net prijs en daarna weer helemaal ernaast. Af en toe deed ik met één of twee duiven mee aan de dagfond vluchten wat ik toch steeds leuker begon te vinden.
Hok nummer twee 1993.
Vanaf 1998 ging het een stuk beter, het oude hok was gesloopt en we hadden voor de derde keer een nieuw hok gemaakt, dit was in de herfst van 1997 af. Het seizoen daarop begon meteen heel goed met het nieuwe hok want ik vloog meteen een 1e prijs van Strombeek in de vereniging met een witte duivin op een klein jong. Dit jaar kreeg ik ook 12 jongen van duivenvriend Rob Wolvers, dit koppel duiven heeft de jaren daarna zeer goed gevlogen. Van deze 12 heb ik nu in 2011 nog steeds 1 duif over de NL 1998-1064291. In de jaren hierna ging het redelijk goed op de dagfond vluchten met als beste resultaten een 2e in Rayon de Kuststrook op Chateauroux in 2001 (toen nog afd. 5) en het jaar daarna een 4e op Vierzon. Dat jaar waren we voor het eerst een aparte afdeling dus kwamen de eerste tien op de teletekst wat helemaal mooi was natuurlijk.
Hierboven staan de hokken in volgorde, links in 2000, midden 2007 en rechts is een foto van 2010.
In 2003 ben ik klaar met school en ga fulltime werken, hierdoor heb ik veel minder tijd voor de duiven wat ook wel merkbaar is in de prestaties. Gelukkig kan mijn moeder altijd goed invallen met schrappen als ik te laat thuis was.
Vanaf 2004 probeer ik me alleen nog op de dag en overnacht fond te richten, uiteindelijk blijkt het niet meer haalbaar om met zo een klein hok op twee aparte onderdelen uit te komen. Ik besluit om me alleen nog maar in te zetten voor de overnacht vluchten wat ik tot nu te de leukste wedstrijden vind. Eerst probeer ik dit te doen met de huidige duiven stam, dit gaat eigenlijk niet heel goed, af en toe is er wel een mooie tijdduif maar het is veel te wisselvallig.
Teletekst vermelding in 2002 op Vierzon (dagfond)
In 2005 heb ik besloten om het toch is met echte overnachtduiven te proberen, ik heb toen verschillende duiven gekocht, gekregen en geleend van goed spelende overnachtfond spelers. Ook zijn er via een verkoop op de club nog wat overnacht duiven bijgekomen. In de winter van 2006 is hier een kweekhok voor gebouwd, dit kweekhok bevat 6 koppels en in de jaren daarna heb ik hier mijn duiven bestand mee opgebouwd. Het enige nadeel van de overnacht vluchten is dat je heel veel geduld moet hebben want het kan wel een aantal jaar duren voordat je weet of de koppeling goed uitpakt. Onder de knop kweekduiven staan er wat foto's van mijn kweekhok en de stambomen, helaas zijn er in de loop der tijd ook een aantal kweekduiven ontsnapt.

In 2006 is onze club de Luchtbode inmiddels opgeheven omdat we nog te weinig liefhebbers  hadden. In 2007 ben ik daarom lid geworden bij PV de Snelvlieger in Delft waar het even gezellig is en de competitie ook veel sterker wat ook weer leuker is voor de sport.

Doordat alles zo lang duurt bij de overnacht duiven zijn de jaren 2007 ’08 en ’09 nog niet heel goed qua prestaties maar daar had ik me op voorbereid. In 2010 had ik eindelijk het gewenste resultaat, met een paar hele mooie vroege duiven, een 3e in de afdeling op Bordeaux een 4e in de afdeling op Cahors en de mooiste een 15e Nationaal ZLU op Marseille. Ik hoop dat ik deze goede lijn kan doorzetten in 2011 ben zeer benieuwd.

Alle uitslagen zijn volgend seizoen weer te volgen op de website, iedereen die dit leest, veel succes in 2011!.

Groet,

Ferdi